Koncert české pěvkyně Ivany Milek Brodské v RSVK v Praze

Koncert české pěvkyně Ivany Milek Brodské v RSVK v Praze

Dne 8. července 2016 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konalo vystoupení české pěvkyně Ivany Milek Brodské (mezzosoprán). Svůj sólový koncert česká interpretka věnovala vzpomínce na velkou ruskou pěvkyni, hvězdu operní scény Jelenu Obrazcovovou. Akce byla připravena Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Koncert zahájila sólistka Národního divadla, profesorka Mezinárodní konzervatoře Praha Tachira Menaždinovová. V ruském a českém jazyce povyprávěla o tvorbě Jeleny Obrazcovové a jejím vkladu do světového operního umění.

Tachira Menaždinovová, která měla to štěstí, že byla žákyní Jeleny Obrazcovové, připomněla, že koncerty českých a ruských vokalistů, věnované Jeleně Obrazcovové, se v RSVK v Praze konají již několik let.

Ivana Milek Brodská je mladá, ale již známá česká pěvkyně. Koncertuje v Německu a jiných evropských zemích. Na scéně RSVK vystoupila se sólovým programem již podruhé.

Tento večer v podání Ivany a klavíristy Maxima Averkijeva zazněla díla z repertoáru Jeleny Obrazcovové: cyklus písní Grigorije Sviridova a písně P.I. Čajkovského.

Na koncertě rovněž zazněly skladby P.I. Čajkovského a S. Rachmaninova.

Svým silným hlasem a uměním pěvkyně okouzlila diváky, mezi kterými byli především čeští občané – ctitelé a přátelé zpěvačky. Diváci bouřlivě tleskali a blahopřáli umělkyni k úspěšné premiéře jejího nového programu.

Tento článek je dostupný v: Russian