Premiéra dětského představení „Škodlivé rady“ v RSVK v Praze

Premiéra dětského představení „Škodlivé rady“ v RSVK v Praze

Dne 3. června 2016 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnila premiéra dětského představení „Škodlivé rady“ podle stejnojmenné knihy známého ruského spisovatele Grigorije Ostera. Akce byla připravena česko-ruskou školou VĚDA za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Divadlo česko-ruské školy VĚDA vystoupilo na scéně RSVK již poněkolikáté a jako vždy se představení vylilo v pestrý a tvůrčí svátek, uspořádaný pedagogy a žáky.

Režisérka a umělecká vedoucí divadla Marina Laptěvová zdůraznila, že nové představení je věnováno Mezinárodnímu dni dětí a popřála divákům příjemnou podívanou.

Veselé představení připomnělo dětem i dospělým to, co v žádném případě nelze dělat. Diváci se srdečně smáli vtipům dětského spisovatele a spolu s herci si připomněli, jak udělat z nového kabátu starý, z matčina bílého kabátu višňový a co dělat, když rodiče nechtějí koupit všechny hračky v obchodě . . .

Po představení učitelka školy Tatiana Kopytovová nabídla malým divákům veselý program, složený ze zábavných soutěží. Všechny byly především spojeny se znalostmi hrdinů ruské literatury a pravidly ruského jazyka. Všichni účastníci obdrželi sladké odměny.

Dětský svátek skončil symbolicky – mladí umělci a diváci vyšli na prostranství před RSVK, družně volali „Jsme pro mír!“ a pustili k nebi mnoho barevných nafukovacích balonků.

Premiéru dětského představení „Škodlivé rady“ zhlédlo asi 200 osob z řad
českých občanů a ruských krajanů.

Tento článek je dostupný v: Russian