Zasedání Svazu ruskojazyčných spisovatelů v ČR v RSVK v Praze

Zasedání Svazu ruskojazyčných spisovatelů v ČR v RSVK v Praze

Dne 21. ledna 2016 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze konal tradiční literární večer za účasti Svazu ruskojazyčných spisovatelů v ČR, na kterém jeho členové a hosté měli možnost seznámit všechny přítomné se svými novými díly a rovněž si vyměnit dojmy s kolegy. Akce byla připravena Svazem ruskojazyčných spisovatelů v ČR za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Večer zahájil a moderoval prezident Svazu ruskojazyčných spisovatelů v ČR Sergej Levickij, který přivítal všechny přítomné a popřál jim hodně tvůrčích úspěchů. Poté se slova ujala Olga Bělovová – Dalinová, hlavní redaktorka literárního časopisu „Pražskij parnas“, která hosty seznámila s obsahem posledního čísla, představila nové rubriky „Názory“, „Překlady“ a „Interview“. Následně přednesla svá nová poetická díla.

Mladá básnířka Lejla Begimová představila posluchačům nové básně „Moja Faina Raněvskaja“ „Vostočnoje“ aj. S novými básněmi vystoupili i další autoři. S. Levickij přednesl několik svých humoristických povídek.

Hostem večera byl Leonid Poltorak, který stojí včele Asociace ruských spisovatelů Moldávie, Viktorie Dobromyslovová, Maria Morová a Petr Popichin, kteří poprvé v RSVK představili svá díla.

Večer členů Svazu ruskojazyčných spisovatelů v ČR proběhl v přátelské a nenucené atmosféře.

Tento článek je dostupný v: Russian