Slavnostní koncert v RSVK v Praze

Slavnostní koncert v RSVK v Praze

Dne 4. března 2015 se ve Velkém sále  Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal slavnostní koncert, věnovaný Mezinárodnímu dni žen 8 března.  Na koncertě vystoupili skladatel Viktor Běrezinskij (Izrael), saxofonista Nick Spielberg (USA) a italský zpěvák Enrico Colonna. Akci pořádal Svaz ruskojazyčných spisovatelů (SRS) v ČR za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Koncert zahájil předseda   SRS Sergej Levickij, který poblahopřál všem ženám v sále k blížícímu se svátku, představil umělce a poděkoval  Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR a RSVK v Praze za pomoc při organizaci této akce.

Velký koncert byl skutečným dárkem pro ženy a všechny diváky přítomné v sále. Zazněly na něm nejlepší písně italské estrády 70. a 80. let v mistrovském podání Enrica Collony, melodická džezová a estrádní hudba Nica   Spielberga a humorné písně Viktora Berezinského.

Výrazného pěvce Viktora Berezinského, který uváděl slavnostní koncert, diváci dobře znají od jeho účasti na večeru „Moji přátelé z bývalého Sovětského svazu“, který se konal v RSVK v Praze v listopadu 2014. Všichni byli potěšeni opětovným setkáním. V minulosti člen hudební skupiny „Altair“ žije nyní v Izraeli a mnoho hostuje po celém světě. Často koncertuje i v Rusku. Spolu se svým dávným přítelem, známým zpěvákem E. Colonna, který vystoupil v Praze poprvé, Běrezinskij zazpíval několik svých nových písní v ruském a italském jazyce.

Hudebník Nick Spielberg, který spolupracoval s Toto Cutugno, Glorií Gaynor a mnoha jinými světovými hvězdami, si získal srdce diváků  melodickými, lyrickými kompozicemi a krásou zvuku svého saxofonu.

Ve dvou částech koncertu zazněly dobře známé nejlepší písně Toto Cutugna, instrumentální melodie aj. Viktor Běrezinskij, jako samostatnou část, uvedl své písně „Zdravstvuj milaja“, „Desjatyj B“ a mnohé jiné, které se velmi posluchačům líbily.

Na koncertě v RSVK bylo přítomno okolo 150 hostů. Všichni z celého srdce aplaudovali hudebníkům, kteří slíbili zopakovat návštěvu Prahy a vystoupit v Ruském středisku vědy a kultury.

Tento článek je dostupný v: Russian