Mezinárodní olympiáda mládeže – 2024

Mezinárodní olympiáda mládeže – 2024

Mezinárodní olympiáda mládeže je největším mezinárodním projektem Národní výzkumné univerzity Vysoká škola ekonomiky.

K účasti jsou zváni cizinci a osoby bez státní příslušnosti – studenti 10.-11. tříd (11.-12. tříd s 12letým učebním plánem) škol, gymnázií, lyceí a vyšších odborných škol, dále studenti středních odborných učilišť a absolventi středních škol ve věku do 25 let.

Účast na olympiádě je zdarma.

Přihlášku je možné podat do 5. listopadu 2023.

Olympijské soutěže se budou konat od 14. do 25. listopadu 2023. Výsledky budou zveřejněny na webu olympiády do 31. prosince 2023.

Olympiáda se koná v prezenční (offline) a distanční (online) formě. Seznam míst konání prezenčních soutěží bude na webu zveřejněn v listopadu 2023.

Olympiáda se koná v ruštině v 16 oborech: biologie, orientalistika, design, žurnalistika, cizí jazyky a mezikulturní komunikace, informační technologie, historie, matematika, mediální komunikace, mezinárodní vztahy, světová literatura, právo, psychologie, reklama a public relations, společenské vědy, filozofie a logika.

Chcete-li se zúčastnit Mezinárodní olympiády mládeže 2024, musíte se zaregistrovat online od 1. září do 5. listopadu 2023. Pro podání přihlášky je nutné kromě vyplnění registračního formuláře připravit motivační dopis.

Po vyplnění registračního formuláře a jeho kontrole moderátorem obdrží účastník na email uvedený při registraci přihlašovací jméno a heslo pro přístup ke svému osobnímu účtu.

Podrobné informace o podmínkách přihlášení na olympiádu, pravidlech účasti a webinářích jsou zveřejněny na webu Mezinárodní olympiády mládeže a také na sociálních sítích olympiády.