Mezinárodní vědecko-praktická konference „Informační inovační technologie“ (I2T) se konala online ve dnech 26. – 30. dubna 2021

Mezinárodní vědecko-praktická konference „Informační inovační technologie“ (I2T) se konala online ve dnech 26. – 30. dubna 2021

Skončila Mezinárodní vědecko-praktická konference „Informační inovační technologie“ (I2T-2021) a Mezinárodní seminář o navrhování a výrobních technologiích elektronických prostředků (SED-2021).

Hlavními organizátory akce byly Státní letecká technická univerzita v Ufě a Zastupitelství Rossotrudničestva v České republice.

Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci a šíření koronaviru (COVID-19) se letos akce konala online na platformě ZOOM.

Účelem akce bylo zvýšit efektivitu inovačních aktivit při řešení naléhavých problémů naší doby.

Konference se letos konala v těchto oblastech: „Informační technologie ve vzdělávání“, „Informační technologie ve vědě a průmyslu“, „Informační technologie v sociálně-ekonomické sféře, seminář: „Automatizace projekce a výroby elektronických prostředků“, „Elektronický průmysl“, „Zajištění kvality elektronických prostředků“, „Elektromechanické převaděče energie“.

Společné akce se zúčastnilo více než 150 lidí. Jednalo se o zástupce vzdělávacího sektoru (rektoři, prorektoři, děkani fakult, vědečtí pracovníci, učitelé a postgraduální studenti), vědy, průmyslu, zdravotnictví, sociální sféry, ekonomiky a obchodu z 25 regionů Ruska a zemí SNS.

Letos se organizační výbor rozhodl po skončení akcí zveřejnit sborník vystoupení konference a semináře. V tuto chvíli jsou sbírky ve fázi sazby a brzy budou odeslány do eLibrary pro indexování v RSCI a v IEEE pro indexování v Scopus.

Tento článek je dostupný v: Russian