Koncert mladých operních interpretů„Ruské Vánoce” se konal v RSVK v Praze

Koncert mladých operních interpretů„Ruské Vánoce”  se konal v RSVK v Praze

Dne 10. ledna 2020 se v Ruském středisku vědy a kultury v Praze konal koncert mladých operních interpretů„Ruské Vánoce”. Akce byla organizována českou uměleckou agenturou Tamaris za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Na koncertě – představení „Ruské Vánoce” na motivy ruské pohádky “Mrazík” vystoupili studenti a pedagogové oddělení klasického zpěvu Mezinárodní konzervatoře Praha a rovněž host programu – sólista Národního divadla Praha J. Kruglov. Režisérkou představení byla profesorka Mezinárodní konzervatoře Praha (MKP) Tachira Menaždinová, choreografie se ujala profesorka Mezinárodní konzervatoře Praha Ivana Benešová a sbormistryně sboru Pravoslavného chrámu svaté mučednice Ludmily v Praze Taťána Medvěděvová. Klavírní doprovod – korepetitorka MKP Světlana Melnikovová.

Na koncertě zazněly známé skladby, árie a písně ruských skladatelů: píseň „Lelja“ a árie Sněhurky ze stejnojmenné opery N. Rimského-Korsakova, ruské lidové písně “Travuška muravuška“, “Vdol po Pitěrskoj”, “Vaněčka, prichodi, “Oj, moroz, moroz”, romance “Oči čornyje”, „Gori, gori, moja zvězda“ a rovněž vánoční písně. Dále hosté zhlédli scény z baletu „Louskáček“ a z oblíbené pohádky „Mrazík“.

Vánoční představení, které navštívilo více než 100 dětí a dospělých, bylo s nadšením přijato jak Čechy, tak i ruskými krajany.

Tento článek je dostupný v: Russian