Koncert “Zimní kaleidoskop” se konal v RSVK v Praze

Koncert “Zimní kaleidoskop” se konal v RSVK v Praze

   Dne 14. prosince 2019 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert na závěr roku vážné a moderní hudby „Zimní kaleidoskop“. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Na programu koncertu byla klavírní a vokální díla v podání žáků učitelek N. Mrazovové, T. Medvěděvové a sobotní školy studia MIX. Celkem na koncertě vystoupilo asi 30 dětí. Zazněly klasické a moderní klavírní skladby, estrádní písně či akademická vokální díla. Na zahájení zazněla hudba z filmu Tři oříšky pro Popelku v podání violoncella, klavíru a bicích.

Poté vystoupili žáci učitelek N. Mrazovové (zpěv, klavír) a T. Medvěděvové (klavír) předškolního a školního věku se skladbami autorů vážné hudby i současných skladatelů.

Koncert byl ukončen vystoupením pražského pěveckého sboru „A prima vista“, v jehož podání zazněly koledy. Na závěr všichni společně zazpívali píseň „Svíce Vánoc“.

Na koncert “Zimní kaleidoskop” přišlo více než 60 lidí z řad ruských krajanů a českých hostů – především rodičů a příbuzných mladých umělců, kteří každé vystoupení odměnili bouřlivým potleskem.

Tento článek je dostupný v: Russian