Koncert žáků hudební školy Gradus ad Parnassum při RSVK v Praze

Koncert žáků hudební školy Gradus ad Parnassum  při RSVK v Praze

Dne 14. prosince 2019 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal koncert vážné hudby v podání žáků hudební školy Gradus ad Parnassum. Akce byla připravena hudební školou Gradus ad Parnassum a společností Art Duo za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Koncert tradičně zahájil ředitel hudební školy, laureát mezinárodních soutěží, ruský klavírista Filipp Subbotin, který poděkoval svým žákům a jejich rodičům za lásku ke klasické hudbě a Ruskému středisku vědy a kultury v Praze za mnohaletou podporu školy a festivalů.

Na koncertě žáci školy zahráli díla známých ruských a zahraničních skladatelů P. Čajkovského, J.S. Bacha, W.A. Mozarta, L. van Beethovena aj.

V první části vystoupili nejmenší a začínající klavíristé. Koncert zahájila Věra Florinová. Poté vystoupili další žáci školy. Ve druhé části zazněla díla W.A. Mozarta, A. Alexandrova, J.S. Bacha, D. Šostakoviče aj. Na závěr vystoupila V. Kostinová se skladbou W.A. Mozarta Fantazie d-moll.

Na koncertě bylo přítomno asi 40 lidí z řad ruských krajanů, Čechů a cizinců. Vystoupení mladých umělců byla diváky – především rodiči a příbuznými mladých umělců – náležitě oceněna. Všichni žáci školy obdrželi po koncertě malý dárek.

Tento článek je dostupný v: Russian