Klavírní koncert Rustama Šajchutdinova se konal v RSVK v Praze

Klavírní koncert Rustama Šajchutdinova se konal v RSVK v Praze

Dne 19. listopadu 2019 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze konal koncert -setkání „Nemohu zapomenout . . . “ za účasti zasloužilého umělce Republiky Baškortostán Rustama Šajchutdinova a sólistky Národního divadla v Praze G. Ibragimovové – Kurado. Akce byla organizována Asociací tatarské kultury “Kitap” v Praze za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v České republice.

Rustam Šajchutdinov a Galia Ibragimovová – Kurado seznámili diváky s tvorbou tatarského skladatele, autora státní hymny Republiky Tatarstán Rustema Jachina a zazněly některé jeho skladby. Poté zazpívali a zahráli několik děl S. Rachmaninova.

Na koncertě bylo vice než 50 osob z řad ruských krajanů a Čechů, kteří s velkou radostí pokračovali v besedě s umělci po jejich vystoupení.

Rustam Šajchutdinov je ruský klavírista a hudebník, stejně jako jeho předkové. Vystudoval Ruskou akademii hudby Gněsiných, byl na stážích u významných profesorů v Evropě a v USA. Je vítězem a laureátem řady mezinárodních soutěží ve Francii, Itálii, Švýcarsku a Bulharsku.

Tento článek je dostupný v: Russian