Dmitrij Pěvcov poprvé vystoupil v Česku

Dmitrij Pěvcov poprvé vystoupil v Česku

Dne 8. prosince 2018 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze v podání populárního divadelního a filmového herce, zpěváka, národního umělce RF Dmitrije Pěvcova konala evropská premiéra programu „Balada o Vysockém“, věnovaném 80. výročí narození básníka, barda a herce Vladimira Vysockého. Akce byla organizována Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Jméno Dmitrije Pěvcova je velmi dobře známo v Rusku i v zahraničí. Během své umělecké kariéry ztvárnil desítky hlavních a kultovních rolí ve filmu, televizi a na divadelní scéně. Jeden z nejvíce brutálních herců postsovětské epochy ve filmu je znám odpovídajícími rolemi hrdinů a buřičů. Rodným divadlem je pro něho již 25 let legendární „Lenkom“, kde hrál hlavní role v představeních Hamlet, Bláznivý den či Figarova svatba, Mystifikace, Junona a Avos aj.
Posledních několik let se Dmitrij Pěvcov často objevuje v televizi jako pěvec a dokonce vytvořil svoji skupinu „Pěvcov orchestra“, se kterou velmi úspěšně vystupuje v Rusku i v zahraničí.
Do Prahy Pěvcov přiletěl jen na několik hodin a vystoupil poprvé. Obrovská populárnost herce zabezpečila do posledního místa zaplněný Velký sál. Ruský umělec spolu s klavíristkou Annou Komarovou připravili pro pražské publikum program „Balada o Vysockém“, ve které zazněly písně na verše Vysockého.
Dmitrij Pěvcov interpretoval i písně na verše R. Rožděstvěnského, A. Vertinského, S. Jesenina M. Cvětajevové aj. Diváci zvlášť srdečně vítali hity jako „Gorod zolotoj“, „Gorod, kotorogo nět“, „Ot zari do zari“ a legendární romanci A. Rybnikova „Ja těbja nikogda ne zabudu!“.
Po koncertě diváci ještě dlouho vestoje aplaudovali. Všichni jednohlasně ocenili upřímnost večera, jednoduchost komunikace známého herce s diváky a vysoké mistrovství D. Pěvcova, který slíbil, že se do Prahy se svým orchestrem a rozšířeným programem vrátí.

Tento článek je dostupný v: Russian