Koncert světové operní klasiky v RSVK v Praze

Koncert světové operní klasiky v RSVK v Praze

Dne 6. prosince 2018 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil k 25. výročí Ústavy Ruské federace koncert světové operní klasiky. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

V podání mladých operních pěvkyň, laureátek mezinárodních soutěží O. Muchaninové (soprán, RF), J. Romanovové (soprán, RF) a C. Muňez Segura (koloraturní soprán, Španělsko) zazněly skladby světové vokální klasiky: árie kmotry z opery P. Čajkovského Čarodějka, árie Margarity z opery A. Boita Mefistofeles, árie Toscy ze stejnojmenné opery G. Pucciniho, árie Adriany z opery F. Cilea Adriana Lecouvreur, árie Elisabeth z opery R. Wagnera Tannhäuser, árie Elvíry z opery Don Giovanni a árie Královny noci z opery Kouzelná flétna W. A. Mozarta. Klavírní doprovod zabezpečila korepetitorka Národního divadla Praha J. Nosková.
Diváci po zásluze ocenili krásný zpěv mladých operních pěvkyň bouřlivým potleskem.
Na koncertě světové operní klasiky v RSVK v Praze byli přítomni ruští krajané, Češi a Španělé. Po koncertě měli diváci možnost pobesedovat s umělkyněmi a poděkovat jim za nezapomenutelný kulturní zážitek.

Tento článek je dostupný v: Russian