VI. kolo Mezinárodního kulturně-sportovního festivalu „Vachta pamiati 2018“ se uskutečnilo v Praze

VI. kolo Mezinárodního kulturně-sportovního festivalu „Vachta pamiati  2018“ se uskutečnilo v Praze

   Dne 29. září 2018 se v tělocvičně Střední školy při Velvyslanectví RF v ČR konalo šesté kolo mezinárodního kulturně-sportovního festivalu „Vachta pamiati 2018“. “. Bylo věnováno památce na ruského krajana Nikolaje Martynova, který padl 3. května 2007 při plnění vojenské povinnosti jako člen českého kontingentu v Afghánistánu.

Akce byla organizována sportovním klubem „Sambo Praha“ a Sdružením krajanů –veteránů války „Afganvet“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Před turnajem vystoupila matka Nikolaje M. Martynova, která vyprávěla, jak její syn obětoval život pro záchranu 8 druhů během pádu laviny v horách. Památka Nikolaje Martynova byla uctěna minutou ticha.

V rámci kulturně-sportovního festivalu se konaly dětské a mládežnické zápasy v sambu a sumo. Zúčastnili se jich mladí sportovci z Česka, Ukrajiny a Polska.

První místo získal český sportovní klub „Sambo Praha“, druhé – polský sportovní klub Těšín a třetí – ukrajinský sportovní klub „Sambo“.

Poháry a medaile vítězům předali M. Martynova a předseda Sdružení krajanů –veteránů války „Afganvet“ O. Gončarov.  Všichni účastníci obdrželi ceny a dárky na památku.

 

Tento článek je dostupný v: Russian