Koncert dětského estrádního studia MIX v RSVK v Praze

Koncert dětského estrádního studia MIX v RSVK v Praze

     Dne 14. června 2018 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal koncert na závěr školního roku žáků estrádního studia MIX pod vedením Natalie Progoniné. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Večer zahájila vedoucí a učitelka studia MIX Natalia Progonina. Přivítala hosty a účastníky koncertu a představila učitele. Poté informovala o činnosti studia, které působí v Praze již 5 let. V současnosti ho navštěvuje 150 dětí a dospělých. Hlavním studijním oborem je estrádní zpěv. Učí zde však i hru na klavír, na kytaru, tanec a další obory, které rozšiřují tvůrčí potenciál dětí. Od nového školního roku se studio přestěhuje do větších prostorů a objeví se ještě jedna oblast – mentální aritmetika pro děti 1,5 – 5 let. Za uplynulý školní rok byli žáci studia velmi úspěšní. Stali se vítězi řady mezinárodních soutěží, mimo jiné získali cenu na mezinárodní soutěži „Saljut talantov“ v Tbilisi. O této akci byl na začátku večera promítnut film.

Program se skládal z 34 čísel. Zazněly melodie ruských a zahraničních autorů v podání dětí různého věku. Pěvecký sbor dospělých pod vedením N. Mrazové zazpíval píseň skupiny Beatles „Yesterday“. Mladší taneční skupina předvedla veselý tanec „Čunga-čanga“, střední potěšila diváky emocionálními pouličními tanci. Koncert byl ukončen společnou interpretací písně „Mama Maria“.

Každé vystoupení bylo odměněno potleskem. Podpořit mladé umělce přišlo více než 120 diváků. Byli mezi nimi rodiče, přátelé a rovněž pedagogové účastníků. Zájemci se mohli seznámit s výtvory žáků studia na výstavě, která byla demonstrována ve Velkém sále. Všichni účastníci koncertu obdrželi diplomy a dárky na památku.

Tento článek je dostupný v: Russian