Představení „Sněhová královna“ v RSVK v Praze

Představení „Sněhová královna“ v RSVK v Praze

Dne 16. června 2017 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal u příležitosti konce školního roku koncert školy klasického a moderního baletu „Benefit Dance“ pod vedením Tatiany Sadovych. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Žáci studia uvedli taneční představení „Sněhová královna“ na motivy populární pohádky H. Ch. Andersena.

Nebojácná Gerda se vypraví na nebezpečnou cestu, aby pomohla k návratu příteli Kajovi, jehož si vzala do svého ledového království Sněžná královna. Na své pouti dívka poznává nové přátele, kteří jí pomáhají překonat nástrahy a dostat se přes všechny překážky. Cestou jí pomáhají dobrá kouzelnice, kouzelní jeleni a dokonce květiny, které si zahrály nejmladší žákyně baletního studia.

Všichni účinkující měli pestré a nápadité kostýmy. Hudba z klasických děl a populárních kreslených filmů dobře ladila se zvláštní choreografií koncertu.

Vystoupení žáků školy klasického a moderního baletu „Benefit Dance“ na scéně RSVK v Praze se již stalo dobrou tradicí a láká četné příznivce klasického, lidového a moderního tance.

Vděční diváci, mezi kterými byli hlavně příbuzní a přátelé vystupujících, odměnili vystoupení mladých umělců bouřlivým potleskem a květinami.

 

 

Tento článek je dostupný v: Russian