Den otevřených dveří v Kurzech ruského jazyka při RSVK v Praze

Den otevřených dveří v Kurzech ruského jazyka při RSVK v Praze

Dne 7. června 2016 Ruské středisko vědy a kultury v Praze navštívilo 11 žáků ZDŠ ze Zruče nad Sázavou se svojí učitelkou ruského jazyka. Mladí lidé již dva roky studují ruský jazyk a chtěli se seznámit s činností RSVK v Praze a kurzů ruského jazyka.

Návštěva začala prohlídkou Velkého sálu, kde si hosté vyslechli informaci o tom, jaké akce je v RSVK možné navštívit tento měsíc. Měli též možnost vystoupit na scéně, kde zazpívali svoji oblíbenou ruskou píseň. Poté zašli do knihovny, kde jim byly předvedeny knižní novinky a knihovnice jim pověděla o tom, jak se stát čtenářem knihovny.

V Křišťálovém sále žáci zhlédli výstavu fotografií „Irkutsk 355. Více než město“, která je věnována 355. výročí založení města.

Po exkurzi v počítačové třídě kurzů ruského jazyka byla pro hosty organizována vyučovací hodina s využitím multimediálních prostředků, jež byla věnována tématu „Starobylá ruská města“. Žáci zhlédli film o Rostovu, Suzdalu a Vladimiru.

Učitelé kurzů ruského jazyka pověděli návštěvníkům o své práci a možnostech složit zkoušku z ruského jazyka a získat mezinárodní osvědčení.

Tento článek je dostupný v: Russian