Mezinárodní den dětí v RSVK v Praze

Mezinárodní den dětí v RSVK v Praze

Dne 1. června 2016 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil slavnostní koncert „Klasika pro děti“, věnovaný Mezinárodnímu dni dětí. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Na koncertě vystoupili studenti Mezinárodní konzervatoře Praha, žáci vokálního studia Sofie Uvarské, klavírního studia Světlany Zitner a vokální školy při RSVK v Praze.

Akci zahájila profesorka Mezinárodní konzervatoře Praha Tachira Menaždinovová, která zdůraznila, že tento koncert pro děti probíhá v rámci mezinárodní soutěže vokalistů Vissi d´Arte 2016.

Marie Nosková (housle) a Lily Dulanská (klavír) zahrály „Měsíční valčík“ I. Dunajevského a „Fantazie na téma muzikálů“. Hostem večera byla Alina Kurmakovová, která je nehledě na svůj nízký věk laureátkou mnoha mezinárodních festivalů bardské písně. Zazpívala několik písní známé ruské pěvkyně a básnířky Veroniky Dolinové.

Koncertní program uzavřeli studenti Mezinárodní konzervatoře Praha Alexandr Kašin a Anna Semivolos, v jejichž podání zazněla díla světové opery.

Na koncertě bylo přítomno asi 70 diváků z řad ruských krajanů a českých občanů, kteří upřímně děkovali mladých umělcům bouřlivým potleskem.

Tento článek je dostupný v: Russian