DEN RUSKÝCH JADERNÝCH TECHNOLOGIÍ

DEN RUSKÝCH JADERNÝCH TECHNOLOGIÍ

Dne 5. října 2021 se v České republice, Bulharsku, Maďarsku, Srbsku, na Slovensku a ve Slovinsku uskutečnila oborově zaměřená a vzdělávací akce DEN RUSKÝCH JADERNÝCH TECHNOLOGIÍ.

Státní korporace „Rosatom“ za podpory Ruských domů České republiky, Maďarska, Srbska, Slovenska a Slovinska spolu s vysokými školami, které přijímají zahraniční uchazeče o studium v jaderné a příbuzných oblastech, uspořádala akci ve formátu Live Stream.

Vedoucí Ruských domů pozdravili všechny účastníky setkání a připomněli, že se do 1. listopadu v rámci kvóty vlády Ruské federace přijímají zahraniční studenti ke studiu do Ruska.

Zástupci Národní výzkumné jaderné univerzity (MIFI) a Petrohradské polytechnické univerzity (PPU) hovořili o mírovém atomu a jeho širokém využití v moderním světě, představili ruské úspěchy v jaderném průmyslu a sdíleli informace o univerzitách, které školí specialisty v oblasti energetiky a jaderných technologií.

Docent MIFI Jevgenij Kulikov pronesl přednášku „Mírový atom: technologie budoucnosti“, docenti Petrohradské státní univerzity Sadeghi Khashayar a Ghazaie Seyed Hadi ve své prezentaci hovořili rovněž o využití jaderných technologií.

Přijímání žádostí o bezplatné vzdělávání v Rusku s obdržením státních stipendií na roky 2022-2023 bylo zahájeno na informačním portálu education-in-russia.com,

Se všemi dotazy, souvisejícími se studiem v Ruské federaci, se obraťte na oddělení vědy a vzdělávání Ruského domu v Praze www.rsvk.cz, email: naukarsvk@post.cz.

Tento článek je dostupný v: Russian