Prezentace programů bezplatného vzdělávání v Rusku proběhla 5. října na Západočeské univerzitě (Plzeň)

Prezentace programů bezplatného vzdělávání v Rusku proběhla 5. října na Západočeské univerzitě (Plzeň)

Dne 5. října se na bázi Západočeské univerzity (Plzeň) uskutečnila prezentace bezplatných vzdělávacích programů v Rusku.

Akci připravily a uskutečnily Zastupitelství Rossotrudničestva v České republice, Ruské centrum (Plzeň) a Filozofická fakulta Západočeské univerzity (Plzeň).

Lilia Lukjanovová, zástupkyně oddělení vědy a vzdělávání Ruského domu v Praze, podrobně seznámila všechny účastníky setkání s programy bezplatného vzdělávání v Rusku.

Studenti a všichni zájemci se dozvěděli o možnostech studia a stáží na předních ruských vysokých školách v rámci kvóty vlády Ruské federace.

Studenti pokládali otázky týkající se postupu přijímání na ruské vysoké školy na úkor federálního rozpočtu Ruska v letech 2022-2023, forem a oblastí studia, kritérií pro výběr kandidátů na kvótu, nutnosti a úrovně znalosti ruštiny.

Varvara Golotvinová informovala o činnosti Ruského centra (Plzeň). Všichni přítomní se mohli zúčastnit vtipného kvízu o Rusku.

V rámci setkání Alina Šunina, dočasně zmocněná vedoucí Ruského domu v Praze jménem Ruského domu v Praze předala knihy a CD „Písně našeho vítězství“ zástupkyni vedoucí katedry germanistiky a slavistiky Filozofické fakulty Západočeské univerzity Bohuslavě Němcové a vedoucí Ruského centra v Plzni Vlastě Klausové.

Setkání se zúčastnilo 20 studentů a učitelů.

Přijímání žádostí o bezplatné vzdělávání v Rusku s obdržením státních stipendií na roky 2022-2023 bylo zahájeno na informačním portálu education-in-russia.com,

Se všemi dotazy, souvisejícími se studiem v Ruské federaci, se obraťte na oddělení vědy a vzdělávání Ruského domu v Praze www.rsvk.cz, email: naukarsvk@post.cz

Tento článek je dostupný v: Russian