Den ruského jazyka pro školáky z obce Vidče

Den ruského jazyka pro školáky z obce Vidče

Dne 8. září 2021 navštívilo Ruský dům v Praze dvacet pět žáků základní školy z obce Vidče (Zlínský kraj) se svým učitelem ruštiny. Mladí lidé se začali učit rusky minulý školní rok a téměř celý rok studovali online, přesto dobře rozumějí a už trochu mluví rusky.

Během prohlídky Ruského domu byli hosté informováni o akcích, které se zde konají. Školáci si prohlédli Velký sál, Křišťálový sál a knihovnu. Ve vestibulu se dozvěděli, že v roce 2021 uplyne 200 let od narození ruského spisovatele F. M. Dostoevského a seznámili se s výstavou „Dostojevského omalovánky“, kterou poskytlo „Literární muzeum. F. M. Dostojevského “(Petrohrad). Děti si mohly vybarvit postavy Fjodora Michajloviče Dostojevského, zjistit, jaké oblečení měly na sobě a jak se tomuto oblečení říká v ruštině.

Po exkurzi v kurzech ruského jazyka proběhla pro hosty otevřená lekce, během níž si žáci formou hry vyzkoušeli své znalosti ruské abecedy a s pomocí vzdělávacího filmu uskutečnili virtuální výlet po ruských městech Rostov, Suzdal a Vladimir.

Tento článek je dostupný v: Russian