Olympiáda „Phystech.International“ 2020 v matematice, fyzice a biologii

Olympiáda „Phystech.International“ 2020 v matematice, fyzice a biologii

Rossotrudničestvo a Moskevský fyziko-technický institut (dále jen MFTI) tě zvou k účasti na mezinárodní olympiádě „Phystech.International“ 2020 v matematice, fyzice a biologii na webu http://phystech.international/!

Co potřebujete vědět o MFTI?

Moskevský fyziko-technický institut je přední vědecké centrum, univerzita, kde můžete získat vzdělání na světové úrovni v oblasti základní a aplikované fyziky, matematiky, biologie, informatiky, chemie, počítačových a biomedicínských technologií a dalších přírodních a exaktních věd. Světově uznávaní vědci pracují v 80 předních laboratořích, kde se zabývají problematikou stárnutí a nemocí souvisejících s věkem, aplikované a základní fyziky, nanooptiky, fotoniky a mnoha dalších.

Mezi absolventy MFTI patří nositelé Nobelovy ceny Andrej Geim a Konstantin Novoselov, zakladatel společnosti ABBYY David Jan, zakladatel a prezident společnosti Veeam Software Ratmir Timašev, zakladatel společnosti Revolut Nikolaj Storonskij, laureát ceny prezidenta Ruské federace a mezinárodní soutěže mladých inovátorů Falling Walls v Berlíně Maxim Nikitin, kosmonauti Alexandr Kaleri, Jurij Baturin a Alexandr Serebrov.

Co přesně dává olympiáda Phystech.International?

Ocenění a vítězové online kola olympiády automaticky postupují do závěrečného kola olympiády Phystech a vítězové a ocenění závěrečného kola olympijské hry Phystech.International získávají individuální body při přijímání na MFTI.

Výsledky zahraničních účastníků olympiády z posledního ročníku se berou v úvahu při absolvování výběrového řízení na místa, která jsou v rámci kvóty vlády Ruské federace poskytována ze státních prostředků.

Kdo se může zúčastnit?

Žáci 9.–11. (10.–12.–při 12leté formě vzdělávání) tříd všeobecně vzdělávacích škol zemí SNS, blízkého i vzdáleného zahraničí se mohou zúčastnit „Phystech.International“. V letošním roce se olympiáda koná již pošesté, za celou dobu se jí zúčastnilo více než 30 000 účastníků z více než 100 zemí.

Jak se zapojím?

Zde se můžete zaregistrovat na olympiádu Phystech.International 2020 nebo položit otázku: https://phystech.international/…520

Olympiáda se koná ve dvou kolech: první kolo je kvalifikační a probíhá online. Závěrečné kolo se také provádí online, obzvlášť v matematice, fyzice a biologii.

Vítězové a ocenění online kola budou pozváni k účasti do závěrečného kola olympiád Phystech. International a Phystech v příslušném předmětu.

Termíny olympiády:

10. srpna – 8. listopadu – online kolo

5. prosince – závěrečné kolo z matematiky

5. prosince – závěrečné kolo z biologie

6. prosince – závěrečné kolo z fyziky.

Přejeme hodně štěstí!

Tento článek je dostupný v: Russian