Online konference ke Dni učitele v RSVK v Praze

Online konference ke Dni učitele v RSVK v Praze

5. října 2020 RSVK v Praze spolu s Mezinárodním kulturním institutem Klíč uskutečnilo online konferenci ke Dni učitele, které se zúčastnili učitelé ruského jazyka jako cizího a zástupci ruských škol, působících v ČR.

     Učitelům blahopřáli děti z všeruského dětského centra „Orljonok“, představitelé moskevského divadla „Na Tagance“, Mezinárodního klubu mládežnické a dětské diplomacie, vedoucí Ženského fóra v Praze A. Denisovová a vedoucí Kurzů ruského jazyka při RSVK v Praze L. Nyklová. 

     Vedoucí Mezinárodního kulturního institutu Klíč A. Jevsinová poblahopřála rusko-české škole Věda k 21. výročí jejího založení. Právě tato škola vypracovala unikátní program, jenž získal akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, který umožní dětem získat současně české a ruské vzdělání.  Zástupkyně oddělení vzdělání RSVK v Praze L. Lukjanovová zdůraznila přínos učitelů školy Věda do rozvoje ruského jazyka a vzdělání v ČR.

     Hosté konference rovněž poblahopřáli pražskému studiu MIX – centru uměleckého rozvoje pro děti a dospělé, které letos oslaví 10. výročí.

     Účastníci online konference si vyměnili novinky ve sféře vzdělávání, podělili se o plány na školní rok 2020-2021 a dohodli se o konání kulatého stolu na téma „Ruská škola v ČR. Otázky spolupráce, rozvoje a podpory“ s Moskevským domem krajanů. 

Tento článek je dostupný v: Russian