Online prezentace programů ruského vzdělání

Online prezentace programů ruského vzdělání

Dne 29. září 2020 Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR společně s Ruským centrem v Plzni a katedrou germanistiky a slavistiky FF Západočeské univerzity v Plzni uspořádaly online přenášku-prezentaci o poskytnutí Ruskou federací kvót na studium cizinců a osob bez občanství.

Online prezentace se zúčastnili zástupci Ruského centra v Plzni V. Golotvinová a V. Klausová, profesorka katedry germanistiky a slavistiky FF Západočeské univerzity v Plzni A. Šestakovová a rovněž studenti univerzity.

     Zaměstnankyně oddělení vědy a vzdělání RSVK v Praze L. Lukjanovová seznámila studenty s geografií univerzit a systémem vzdělávání v Rusku, informovala o možnostech získání vysokoškolského vzdělání na univerzitách v Rusku v rámci každoročního programu, financovaného Ministerstvem vzdělávání Ruské federace.

     Studenty mimo jiné zajímalo, jak se dostat na studia na ruskou vysokou školu, jež jsou hrazena z federálního rozpočtu Ruska, druhy a oblasti studia, kritéria výběru kandidátů podle kvót. Hodně otázek se týkalo studia ruského jazyka v Kurzech ruského jazyka   při RSVK v Praze a v Ruském centru v Plzni. Učitele zajímaly programy stáží v Rusku.

     V rámci prezentace byla studentům poskytnuta doporučení ohledně přípravy potřebných dokumentů a seznam ruských vysokých škol, které se účastní programu.

    Všechny dotazy, jež jsou spojeny se studiem v Ruské federaci, můžete adresovat oddělení vědy a vzdělání RSVK v Praze: www.rsvk.cz, e-mail: nauka@rsvk.cz, tel. 233 378 249.

Tento článek je dostupný v: Russian