Koncert žáků hudební školy Gradus ad Parnassum se konal v RSVK v Praze

Koncert žáků hudební školy Gradus ad Parnassum se konal v RSVK v Praze

Dne 20. června 2020 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal koncert vážné hudby v podání žáků hudební školy Gradus ad Parnassum. Akce byla připravena hudební školou Gradus ad Parnassum a společností Art Duo za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

     Akci tradičně zahájil ředitel hudební školy, laureát mezinárodních soutěží, ruský klavírista Filipp Subbotin, který poděkoval svým žákům a jejich rodičům za lásku ke klasické hudbě a Ruskému středisku vědy a kultury v Praze za mnohaletou podporu školy a festivalů.

     Na koncertě žáci školy zahráli díla známých ruských a zahraničních skladatelů P. Čajkovského, J.S. Bacha, W.A. Mozarta, L. van Beethovena aj.

      V první části vystoupili nejmenší a začínající klavíristé. Koncert zahájil Lev Sirotkin se skladbou „Maleňkaja Julka“. Poté zazněly kompozice „Zajka“, „Vals sobaček“ aj.

       Druhá část byla zahájena skladbou E. Gradetského „Zmrzlina“ v podání dua A. a A. Zajcevových. Poté zazněly skladby P. Čajkovského a E. Griega. Koncert byl ukončen skladbou „Mickey Mouse“ v podání V. Iljinovové.

        Diváci, mezi kterými byli rodiče mladých umělců a hosté RSVK v Praze, srdečně podpořili vystoupení dětí.  Po koncertě každý účastník obdržel sladkou odměnu a dárek.

      Vystoupení na konci roku mladých umělců zhlédlo asi 40 hostů z řad ruských krajanů, Čechů a cizinců.

Tento článek je dostupný v: Russian