Večer krátkých povídek se konal v RSVK v Praze

Večer krátkých povídek se konal v RSVK v Praze

Dne 6. února 2020 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal večer krátkých povídek „Ljubiť nělzja ubiť“ (Milovat nelze zabít). Akce byla připravena uměleckým sdružením „Mir iskusstva“za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Herci uměleckého sdružení „Mir iskusstva“ v Praze představili divákům sérii dramatických interpretací, jejichž základem byla díla současného populárního ruského autora A. Cypkina.

Cypkin je ruský spisovatel a publicista, autor knih „Ženščiny preklonnogo vozrasta“ a „Dom do svidanij“. Život a vzájemné vztahy našich současníků jsou v dílech Cypkina zobrazeny neočekávaně, ale pravdivě. Např., sborník „Ženščiny preklonnogo vozrasta“ byl vytvořen na základě krátkých publikací A. Cypkina na facebooku.

Herci sdružení „Mir iskusstva“ představili divákům scény ze života a vzájemných vztahů moderního muže a ženy – někdy jednoduchých, jindy složitých, současně zábavných a smutných, každodenních i unikátních.

Na večeru zazněly i verše současné ruské básnířky V. Polozkovové a publicisty D. Bykova.

Diváci, kteří navštívili večer v Křišťálovém sále RSVK v Praze, odměnili potleskem a veselým smíchem umění vystupujících.

Tento článek je dostupný v: Russian