Večer „Starý Nový rok“ v Kurzech ruského jazyka při RSVK v Praze

Večer „Starý Nový rok“ v Kurzech ruského jazyka při RSVK v Praze

Dne 15. ledna 2020 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal večer „Starý Nový rok“. Oslavit Nový rok podle starého kalendáře přišli studenti a učitelé Kurzů ruského jazyka při RSVK v Praze, pro které se tato akce stala již příjemnou tradicí.

Večer zahájil dočasně pověřený výkonem funkce vedoucího Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A. Končakov, který poblahopřál studentům a učitelům kurzů k novému roku 2020 a popřál jim hodně úspěchů v dalším studiu ruského jazyka.

Krásným dárkem pro hosty bylo vystoupení ženského souboru ruských písní „Russkaja duša“, v jehož podání zazněly ruské lidové písně a písně ze známých sovětských filmů 50. – 70. let. Během koncertu umělkyně seznámily diváky s historií vzniku jednotlivých písní a rovněž s tradicemi oslav starého Nového roku.

Učitelé kurzů připravili pro přítomné veselá novoroční blahopřání a rovněž „konstruktor novoročních přání“, ze kterého studenti sestavovali blahopřání jeden druhému.

Večer věnovaný starému Novému roku byl ukončen tradiční hostinou, besedou a hrami v ruském jazyce, jež pro studenty připravili učitelé kurzů. Celý večer byl na velkém plátně promítán novoroční koncert, který udržoval srdečnou atmosféru. Na oslavě bylo přítomno více než 60 osob – studentů a učitelů kurzů.

Tento článek je dostupný v: Russian