Koncert mladých umělců Petrohradského domu hudby se konal v Praze

Koncert mladých umělců Petrohradského domu hudby se konal v Praze

Dne 14. listopadu 2019 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert z cyklu „Poselství umění“. Akce byla organizována Petrohradským domem hudby za podpory Ministerstva kultury RF a Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Koncert zahájil zmocněný vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A. Končakov, který představil hostům interprety a informoval o projektu „Poselství umění“.

Projekt „Poselství umění“ realizuje Petrohradský dům hudby a Rossotrudničestvo od prosince roku 2012 a koná se za podpory Ministerstva kultury RF. V průběhu roku mladí hudebníci vystoupí ve více než 30 zemích.

Na koncertě v RSVK v Praze vystoupili laureáti mezinárodních soutěží I. Rogačev (klarinet) a V. Fjodorov (klavír).

V podání mladých interpretů zazněla díla známých ruských a zahraničních skladatelů: E. Denisova „Sonáta pro sólový klarinet“, I. Stravinského „Tři skladby pro sólový klarinet“, C. Debussiho „První rapsodie pro klarinet a klavír“, „Rondo G-dur“ L. van Beethovena aj.

Koncerty z cyklu „Poselství umění“ se dávno staly zárukou vysoké kvality a úrovně interpretace hudebních děl mladými interprety. Právě proto si je tak oblíbili hosté Ruského střediska vědy a kultury v Praze, kteří si cení talent a profesionalitu.

Na večeru v Křišťálovém sále RSVK v Praze bylo přítomno více než 60 ruských krajanů a českých občanů, kteří po zásluze ocenili umění mladých ruských hudebníků a odměnili je bouřlivým potleskem.

 

Tento článek je dostupný v: Russian