Premiéra dětského představení „Mama, papa, bratija Grimm“ (Máma, táta, bratři Grimmové) v RSVK v Praze

Premiéra dětského představení „Mama, papa, bratija Grimm“  (Máma, táta, bratři Grimmové) v RSVK v Praze

Dne 19. srpna 2019 se ve Velkém sále RSVK v Praze konala premiéra dětského představení „Mama, papa, bratija Grimm“ (Máma, táta, bratři Grimmové) v podání Uljanovského státního divadla mladého diváka „NEBOLSHOY TEATR“ na motivy pohádek bratří Grimmových. Akce byla připravena za podpory Velvyslanectví RF v ČR a Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Základem představení jsou známé pohádky německých autorů Jacoba a Wilhelma Grimmových. Diváci měli možnost setkat se s hrdiny krásných pohádek “Král Odřivous“, „Brémští muzikanti“ a jiných, ale i seznámit se se samotnými bratry Grimmovými a jejich vynikající rodinou.

Bratři Grimmové se stali známými a později získali slávu po celém světě, když sbírali staré německé pohádkové motivy. Čtenáři znají a oblíbili si jejich pohádky, např. Dupynožka, Tři přadleny, Bělinka a Růženka, Sněhurka aj.

„Mama, papa, bratija Grimm“ je představení pro celou rodinu s dětmi od 6 let. Režie – M. Korněvová, hudba – V. Tonkovidov.

Diváci odměnili umělce bouřlivým potleskem. Během celého představení malí diváci spoluprožívali příběhy hrdinů pohádek a bratrů Grimmových. Představení „Mama, papa, bratija Grimm“ v RSVK v Praze navštívilo více než 150 malých diváků a jejich rodičů.

Po představení M. Korněvová pozvala na scénu všechny děti, aby si mohly pořídit společnou fotografii.

Tento článek je dostupný v: Russian