Jaroslavská oblast (RF) a Zlínský kraj (ČR) podepsaly Dohodu o spolupráci

Jaroslavská oblast (RF) a Zlínský kraj (ČR) podepsaly Dohodu o spolupráci

Gubernátor Jaroslavské oblasti D. J. Mironov a hejtman Zlínského kraje  J. Čunek podepsali Dohodu mezi vládou Jaroslavské oblasti a vedením Zlínského kraje   o obchodně-ekonomické, vědecko-technické a sociálně-kulturní spolupráci, která určuje prioritní oblasti a formy spolupráce.

    Podpis dohody proběhl v rámci návštěvy Jaroslavské oblasti delegací Česka v čele s hejtmanem Zlínského kraje J. Čunkem a mimořádným a zplnomocněným velvyslancem ČR v RF V. Pivoňkou.  

     Během návštěvy proběhla setkání a jednání s vedením Jaroslavské oblasti, se zástupci Jaroslavské oblastní dumy, projednávaly se důležité dvoustranné projekty v oblasti ekonomiky, zdravotnictví, školství a kultury. 

    Delegace z ČR navštívila Oblastní perinatální centrum, kde se uskutečnil kulatý stůl o zdravotnictví.  Českým kolegům byly demonstrovány zkušenosti jaroslavských odborníků v oblasti reprodukčního zdravotnictví a léčení srdečních a cévních onemocnění.

     Zvláštní pozornost byla věnována rozvoji hospodářské spolupráce. Delegace českých obchodních kruhů jednala s obchodními společnostmi Jaroslavské oblasti v Jaroslavské obchodně-průmyslové komoře, navštívila město Tutajev.

     Hlavní událostí návštěvy bylo slavnostní zahájení výstavy obrazů malířů Jaroslavského plenérního centra, které pořídili během plenérů v Česku v letech 2016-17. Řadu obrazů malíři věnovali magistrátům měst východní Moravy.

Tento článek je dostupný v: Russian