Večer argentinského tanga v RSVK v Praze

Večer argentinského tanga v RSVK v Praze

Dne 23. ledna 2019 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil večer argentinského tanga. Akce byla připravena školou argentinského tanga v Praze „Alchimija tango“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Večer zahájili zakladatelé školy argentinského tanga M. Gotlib a A. Kalinina. Matvěj se věnuje tomuto tanci již více než deset let.  Učil se ho v Moskvě i v rodišti tanga – hlavním městě Argentiny Buenos Aires. Nyní ho sám učí a vystupuje s tvůrčími dílnami na mezinárodních festivalech.  Anna si oblíbila tango v roce 2011. Do té doby se však již zajímala o Latinskou Ameriku a sociální tance.

  1. Gotlib a A. Kalinina vystoupili s lekcí – prezentací o tangu jako o kulturním fenoménu. Zájemci se mohli seznámit s taneční kulturou Latinské Ameriky, historií vzniku, styly a druhy tanga a proč je tento tanec v dnešní době tak populární. Poté tanečníci předvedli několik druhů tance.

Následně si všichni zájemci mohli zatančit a pobavit se co hrdlo ráčí, stejně jak tomu bývá na tradičních večerech tanga v Buenos Aires.

 

Tento článek je dostupný v: Russian