Koncert „Srdce nemá hranice“ v RSVK v Praze

Koncert „Srdce nemá hranice“ v RSVK v Praze

Dne 7. září 2018 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert „Srdce nemá hranice“, věnovaný začátku školního roku. Akce byla připravena Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR a fondem rozvoje kultury „Vo blago“

Koncert zahájil zplnomocněný vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR Andrej Končakov. Poblahopřál všem přítomným k začátku nového školního roku a seznámil je se společnou činností Ruského střediska vědy a kultury v Praze a ruského fondu rozvoje kultury „Vo blago“.
Poté vedoucí fondu rozvoje kultury „Vo blago“ O. Dolgopolov informoval o práci fondu a představil umělce, kteří přijeli do Prahy v rámci projektu „Srdce nemá hranice“, jehož cílem je spojení talentovaných mladých interpretů z Ruska a Česka.
Na koncertě vystoupila laureátka mezinárodních a ruských soutěží, pěvkyně J. Kolmakova, v jejímž podání zazněly ruské lidové písně, česká lidová píseň Modlitba a všemi oblíbená píseň Katjuša, kterou s ní zpíval celý sál.
Student Moskevské státní taneční akademie D. Smilevski a sólistka baletního souboru Moskevského akademického hudebního divadla K. Stanislavského a V. Nemiroviče – Dančenka D. Levin předvedli divákům klasický ruský balet a zatančili Adagio z baletů „Korzár“ a „Louskáček“.
Na programu byla i vystoupení mladých žáků pražské pěvecké školy a studia „MIX“ a „Cantabile“.
Slavnostní koncert „Srdce nemá hranice“ zhlédlo více než 50 návštěvníků. Byli mezi nimi žáci pražských hudebních škol, ruští krajané a čeští občané.