Dobročinný koncert v Domově pro seniory Nová slunečnice v Praze

Dobročinný koncert v Domově pro seniory Nová slunečnice v Praze

 

Dne 6. září 2018 se v rámci Roku dobrovolníka v Rusku v Kulturním sále Domova pro seniory Nová slunečnice uskutečnilo vystoupení umělců projektu „Srdce nemá hranice“. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR a fondu rozvoje kultury „Vo blago“.

Koncert zahájil zplnomocněný vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR Andrej Končakov. Seznámil přítomné s činností Ruského střediska vědy a kultury v Praze a pozval je na akce střediska. Poté vedoucí fondu O. Dolgopolov informoval o práci fondu rozvoje kultury „Vo blago“. Představil umělce, kteří přijeli do Prahy v rámci projektu „Srdce nemá hranice“, jehož cílem je spojení talentovaných mladých interpretů z Ruska a Česka.
Na koncertě vystoupila laureátka mezinárodních a ruských soutěží, pěvkyně J. Kolmakova, v jejímž podání zazněly ruské lidové písně, česká lidová píseň Modlitba a všemi oblíbená píseň Katjuša, kterou s ní zpíval celý sál. Student Moskevské státní taneční akademie D. Smilevski a sólistka baletního souboru Moskevského akademického hudebního divadla K. Stanislavského a V. Nemiroviče – Dančenka D. Levin předvedli divákům několik klasických baletních póz a pověděli o zvláštnostech života baletních umělců.
Na závěr ředitel Domova pro seniory Nová slunečnice M. Benda poděkoval umělcům a organizátorům akce a předal všem účastníkům suvenýry, vytvořené obyvateli domova.
Umělecké setkání s mladými ruskými umělci navštívilo více než 50 českých občanů.