Seminář „Autismus z druhé strany!“ v RSVK v Praze

Seminář „Autismus z druhé strany!“ v RSVK v Praze

Dne 13. srpna 2018 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal seminář na téma „Autismus z druhé strany!“ Akce byla organizována českou společností „ABA Centrum“, s.r.o., a „Global Autism Project“ (USA) za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

„ABA Centrum“, s.r.o., a „Global Autism Project“ se specializují na pomoci dětem s autismem a jinými poruchami nervově-psychického rozvoje. „ABA Centrum“, s.r.o., je prvním centrem analýzy chování v ČR.
Na setkání vystoupila mladá dívka R. Barcelona, která má diagnózu autismus. Sdělila, že každý případ dětského autismu je unikátní a jeho úspěšná léčba je možná při společném úsilí, pravidelném plnění a dodržování rodiči metodik a pravidel psychoterapeuta. Zdůraznila, že na prvním místě stojí nutnost vytvořit důvěrný vztah s dítětem a zabezpečit mu emocionálně-psychologický komfort při jednání.
Základním cílem setkání byl dialog rodičů a předních odborníků, během kterého bylo zjištěno, že hlavní místo při práci s dětmi-autisty je uděleno psychologicko-pedagogické korekční činnosti na základě programu, vypracovaného pediatrem individuálně pro každé konkrétní dítě.
Na semináři ve Velkém sále RSVK v Praze bylo přítomno více než 90 lidí. Byli mezi nimi hosté z Německa, Kazachstánu, Ruska, USA, Ukrajiny a Česka.