Koncert u příležitosti konce školního roku školy klasického a moderního baletu „Benefit Dance“ v RSVK v Praze

Koncert u příležitosti konce školního roku školy klasického a moderního baletu „Benefit Dance“ v RSVK v Praze

  Dne 26. května 2018 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal u příležitosti konce školního roku koncert školy klasického a moderního baletu „Benefit Dance“ pod vedením Tatiany Sadovych. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Studio bylo založeno v roce 2008 a v současnosti jej navštěvují děti ruských krajanů ve věku od 2,5 do 15 let. Vyučování probíhá v několika žánrech – balet, rytmika, klasický tanec, tanec s prvky gymnastiky a džez. Základem výuky školy je však klasická choreografie – škola ruského baletu.

Před začátkem koncertu byl na velkém plátně promítnut film o studiu a jeho žácích. Poté následovalo vystoupení starších žáků, kteří zatančili „Valčík sněhových vloček“ z baletu Louskáček P. Čajkovského a tanec Menuet L. Boccherini.

Mladší skupina předvedla tanec na hudbu „Kolébka pro měsíc“.  Střední skupina představila tanec „Tarantella“ G. Rossini.

Nejmenší žáci zatančili tanec „Myší rodinka“. Konala se i sólová vystoupení. Skupina hereckého umění při studiu baletu a moderního tance vystoupila se scénkami „Koblížek“ a „Hledejte své lidi“.

Akci navštívilo více než 100 hostů – především rodičů a přátel vystupujících, kteří vítali každé vystoupení bouřlivým potleskem.

Tento článek je dostupný v: Russian