Přednáška „Efektivní samoprezentace“ v RSVK v Praze

Přednáška „Efektivní samoprezentace“ v RSVK v Praze

Dne 15. května 2018 se v Literárním salonu RSVK v Praze konala přednáška a trénink ruského psychologa A. Pekševa „Efektivní samoprezentace“. Akce byla organizována Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.
Zástupce vedoucího Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR O. Soloduchin představil A. Pekševa publiku. Zdůraznil, že je odborníkem na konflikty a obchodním trenérem, který má velké zkušenosti ve vedení tréninků v Rusku a v Evropě.

A. Pekšev podrobně informoval o tom, jak správně prezentovat sám sebe před významnými lidmi: potenciálním zaměstnavatelem při pohovoru, disertačním výborem během obhajoby disertace, zkušební komisí, kolegy, rodinou a v jiných situacích. Seznámil se s každým účastníkem tréninku a zjistil, s jakým očekáváním přišli na přednášku, poskytl velké množství praktických rad.

Na příkladu veřejných vystoupení současných politiků – B. Obamy, V. Putina, lektor ukázal způsoby, které využívají při svých vystoupeních před četným publikem. Objasnil, jak takové návyky mohou být užitečné účastníkům tréninku při budování jejich kariéry i v každodenním životě.

Účastníci se rozdělili do skupin a učili se určit osobnostní typy vnímání informací. Psycholog jim objasnil, jak využít tyto znalosti k dosažení úspěchu při vlastní prezentaci.
Během tréninku účastníci zjistili, jak trénovat a využívat uvedené techniky, překonávat psychické překážky, využívat verbální a vizuální prostředky vlivu na publikum aj.
Část přednášky byla věnována metodikám psychologické obrany před potencionálními hrozbami venku, v dopravě, v odlehlých místech.
Na závěr A. Pekšev odpověděl na četné dotazy publika a poskytl individuální rady jednotlivým účastníkům. Na tréninku bylo přítomno asi 20 osob z řad ruských krajanů.

Tento článek je dostupný v: Russian