Zahájení výstavy fotografií „Část mne“ v RSVK v Praze

Zahájení výstavy fotografií „Část mne“ v RSVK v Praze

Dne 15. května 2018 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnila vernisáž výstavy „Část mne“, věnované Mezinárodnímu dni dětí. Akce byla připravena každoroční mezinárodní cenou dětských a rodinných fotografů (BICFP) za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Vernisáž zahájil zplnomocněný vedoucí Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR A. Končakov. Zdůraznil, že mezinárodní projekt BICFP, který sdružuje fotografy z mnoha zemí s různými kulturními tradicemi, již několik let prezentuje v Praze nejlepší dětské a rodinné fotografie. Cílem mezinárodní soutěže je rozvoj dětské a rodinné fotografie, včetně její popularizace jako žánru, hledání talentovaných fotografů a pomoc ve zlepšování jejich profesionálních kvalit. Letos umělci nabízejí divákům svůj názor na nejdůležitější okamžik v životě ženy – na mateřství.

Vedoucí projektu fotografka J. Gudilina informovala návštěvníky výstavy o prezentované expozici. Zdůraznila, že se jí účastní fotografové z Běloruska, Německa, Izraele, Polska, Ruska, USA, Francie a Estonska. Poděkovala RSVK v Praze za pomoc při organizaci akce.

J. Gudilina odpověděla na dotazy hostů výstavy o různých aspektech dětské a rodinné fotografie, sdělila, jak se zúčastnit projektu. V současnosti organizace sdružuje asi 1000 lidí z různých zemí. Vedoucí projektu rovněž podtrhla, že bude vděčna za zpětnou vazbu: každoročně nejlepší fotografové získají jako ocenění krystal se svým jménem v kategorii „výběr kolegů“, „výběr diváků“, „výběr BICFP“ a proto je reakce publika velmi důležitá.

Výstava potrvá do konce června.

Tento článek je dostupný v: Russian