Premiéra představení na motivy her A. P. Čechova „Námluvy. Medvěd“ se uskutečnila v RSVK v Praze

Premiéra představení na motivy her A. P. Čechova „Námluvy. Medvěd“ se uskutečnila v RSVK v Praze

Dne 13. dubna 2018 se ve Velkém sále  Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnila premiéra představení na motivy her A. P. Čechova „Námluvy“ a „Medvěd“ v podání herců pražského divadla ruských krajanů „Grani“. Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR. 

Představením „Námluvy. Medvěd“ v podání herců divadla „Grani“ úspěšně pokračuje sezóna ruské klasiky, která byla zahájena v únoru tohoto roku  inscenací „Hráči“ podle stejnojmenné hry N.V. Gogola. 

Nové představení divadla pod vedením režisérky a herečky I. Novičkovové je inscenace, která se skládá ze dvou tematicky spojených her. Obě hry nás přivádění na konec XIX. století do posledních let existence ruské šlechty. V centru pozornosti je bezvýznamnost, šosáctví, hádavost a obyčejná lidská hloupost. To vše se proplétá v žánrové linii, jejímž základem jsou dva milostné příběhy. Oba příběhy jsou žerty s prvky dramatu. Jejich lehký a veselý charakter umožňuje divákovi se nejen zasmát, ale i ocenit ostrost a pestrou obraznost lidské řeči, vytříbenou ironii a moudrost klasika. 

Premiéru představení „Námluvy. Medvěd“ v podání herců I. Novičkovové, A. Landaua a J. Trofimceva zhlédlo asi 100 diváků, kteří výkon herců ocenili bouřlivým potleskem. 

Repríza představení proběhne 28. dubna 2018 v RSVK v Praze. 

Tento článek je dostupný v: Russian