Dílna pro děti „Moje první velikonoční dekorace“ v RSVK v Praze

Dílna pro děti  „Moje první velikonoční dekorace“ v RSVK v Praze

   Dne 7. dubna 2018 ve foyeru Ruského střediska vědy a kultury v Praze proběhla dílna „Moje první velikonoční dekorace“. Akce byla připravena Mezinárodním dětským klubem „Mír pro děti“ a společností pro tvorbu dekorací „S.O.S. Decorace“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

V předvečer pravoslavných Velikonoc dětem navrhli vytvořit vlastní velikonoční dekoraci. Během dílny je rovněž informovali o kompozičních a barevných principech tvorby a využití různých materiálů při výrobě velikonočních dekorací a dárků. Při své činnosti účastníci dílny používali následující materiály: korálky, peří, barevný papír, umělé květiny atd. Pomocí těchto materiálů každý účastník vytvořil originální věc, kterou je možné využít jako ozdobu stolu či dárek.

Pod dohledem pedagogů Školy umění při RSVK v Praze děti rovněž  nabarvily velkou kouli – symbol Země.

Dílny se zúčastnili také rodiče, kteří pomáhali svým dětem při tvorbě dekorací – celkem asi 100 lidí.

Dne 14. dubna v Duchovním a kulturním centru Ruské pravoslavné církve v Karlových Varech v rámci mezinárodního dětského art-projektu „Andělé míru“ proběhne zahájení jarní expozice, na které se bude konat dílna o tvorbě jarních dekorací a nabarvení velké koule.

Tento článek je dostupný v: Russian