Premiéra představení „Bog Rezni“ (Bůh masakru) v RSVK v Praze

Premiéra představení „Bog Rezni“ (Bůh masakru) v RSVK v Praze

Dne 7. dubna 2018 se ve Velkém sále  Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnila premiéra představení „Bog Rezni“ (Bůh masakru) v podání ochotnického divadla „Luna i drož“ (Praha). Akce byla organizována za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Mládežnické ochotnické divadlo „Luna i drož“ vzniklo nedávno a zkouší na scéně Ruského střediska vědy a kultury v Praze. Režisérka a vedoucí kolektivu si pro svoji novou inscenaci vybrala hru „Bůh masakru“ francouzské dramatičky Yasmíny Rezy. Je to příběh dvou rodičovských párů, které se seznámily poté, co se jejich synové střetli při školní rvačce. Při tom oba páry zpochybňují rodičovské metody toho druhého místo toho, aby se každý zamyslel nad vlastními problémy. V březnu 2009 byla tato hra v Londýně zvolena nejlepší komedií roku 2008 a získala divadelní cenu Laurence Oliviera.

Hlavní role v pražském představení v ruském jazyce hráli: A. Taraškevič, T. Chodžajeva, M. Barchatnaja a I. Šejko. Dle hodnocení diváků si herci poradili se složitou psychologickou dramaturgií a byli odměněni bouřlivým potleskem.

Premiéra představení „Bog Rezni“ (Bůh masakru) divadla „Luna i drož“ v RSVK v Praze zhlédlo více než 200 diváků, především ruskojazyčná mládež.

Tento článek je dostupný v: Russian