Koncert věnovaný památce na Dmitrije Chvorostovského v Rudolfinu

Koncert věnovaný památce na Dmitrije Chvorostovského v Rudolfinu

Dne 31. března 2018 se v Sukově síni Rudolfina uskutečnil koncert věnovaný památce na Dmitrije Chvorostovského, jednoho z nejznámějších operních pěvců současné scény. Koncert byl organizován producentským centrem Alexe Vernika za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Dmitrij Chvorostovskij – držitel velkého množství prestižních ocenění včetně ceny Opera News Award za přínos do operního umění s krásným barytonem, jenž si získal miliony posluchačů na celém světě, věnoval celý život opeře a vystupoval do svých posledních dnů. Dne 22. listopadu 2017 zemřel v Londýně na rakovinu mozku.

Na počest tohoto velkého operního pěvce na jedné z nejprestižnějších scén Prahy vystoupili známí pěvci: finalista show „Golos“ (RF), laureát soutěže „Pirogovskij rassvět“ L. Bubnar, sólistka Národního divadla ČR S. Gagarská, světově uznávaný barytonista, zasloužilý umělec RSFSR Vladimir Černov – sólista Marijinského divadla v Petrohradě, Metropolitní opery v New Yorku, La Scaly v Miláně aj.

Na koncertě rovněž vystoupili laureáti VI. ročníku mezinárodní soutěže mladých vokalistů Vissi D´Arte Anastasia Soldatěnková (RF), Diana Nurmuchametovová (Baškortostán) a Megan Barrera (USA).

Zazněla klasická díla z repertoáru Dmitrije Chvorostovského, světová klasika a hudba současných autorů.
Veškeré finance za vstupenky budou předány dětskému domovu v Rusku.

Tento článek je dostupný v: Russian