Koncert tanečního studia „Impérium tance“ v RSVK v Praze

Koncert tanečního studia „Impérium tance“ v RSVK v Praze

Dne 15. března 2018 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert „Krásných linií okamžik . . .“, věnovaný Mezinárodnímu dni žen. Akce byla organizována dětským tanečním studiem „Impérium tance“ pod vedením T. Šuklinové za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Taneční studio „Impérium tance“ bylo založeno před dvěma lety v Praze. Navštěvují ho ruskojazyčné děti i dospělí. Studio je členem mezinárodní sportovní a taneční asociace IDO (International Dance Organization), která sdružuje organizace z 96 zemí. V červnu 2017 na Mezinárodním festivalu umění v Praze se členové kolektivu stali laureáty I., II. a III. stupně v nominaci „Moderní tanec“.

Na koncertě vystoupili členové mladší, střední, starší a smíšené skupiny studia. Představili moderní tance a rovněž estrádní tance na populární melodie. Mladší skupina, kterou navštěvují děti ve věku 2,5 – 5 let, ukázala několik tanců. Střední skupina ve věku 9-10 let rovněž předvedla několik tanců. Sólová vystoupení měly V. Aržanovová, S. Činěnkovová, J. Želuděvová aj. Starší žákyně vystoupily s tancem Bolero na hudbu M. Ravela. Koncert byl ukončen tancem, věnovaným maminkám, v podání celého souboru.

Vedoucí studia T. Šuklinová zdůraznila: „V našem kolektivu se děti nejen učí hezky a profesionálně tančit, ale i být součástí velkého a družného kolektivu. Na našich koncertech se mohou projevit jako skuteční umělci.“

Koncert v RSVK v Praze zhlédlo více než 50 diváků z řad ruských krajanů a Čechů.

 

Tento článek je dostupný v: Russian