Oslava Nového roku podle starého kalendáře v RSVK v Praze

Oslava Nového roku podle starého kalendáře v RSVK v Praze

Dne 16. ledna 2018 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze sešli studenti a učitelé kurzů ruského jazyka, aby oslavili Nový rok podle starého kalendáře. Tato oslava se již v kurzech ruského jazyka stala dobrou tradicí a studenti se na ni vždy těší.

Akci zahájil dočasně pověřený výkonem funkce vedoucího Zastupitelství Rossotrudničestva A. Končakov, který poblahopřál studentům a učitelům kurzů k novému roku 2018 a studentům popřál hodně úspěchů ve studiu ruského jazyka.

Krásným hudebním dárkem bylo vystoupení studentů Mezinárodní konzervatoře Praha pod vedením profesorky T. Menaždinovové a laureáta mezinárodních soutěží F. Subbotina. Mladí umělci představili hudební kompozici, věnovanou Novému roku a Vánocům v Rusku, zazpívali ruské lidové písně a zahráli taneční melodie.

Na večeru byl vyhlášen vítěz soutěže studentských esejí „Moje zkušenost se životem v Rusku“, kterým se stal J. Korbel. Jako dárek dostal knihu o Moskvě a kalendář s fotografiemi Petrohradu.

Lektoři kurzů připravili pro své žáky veselá novoroční blahopřání a soutěž, při které mladí lidé sestavovali blahopřání jeden pro druhého.

Akce byla ukončena tradičním pohoštěním a soutěžemi v ruském jazyce. Poté byl ve Velkém sále promítnut novoroční koncert, který podpořil slavnostní atmosféru.

Na večeru bylo přítomno více než 60 hostů.

Tento článek je dostupný v: Russian