Koncert „Pozvání k tanci“ v RSVK v Praze

Koncert „Pozvání k tanci“ v RSVK v Praze

Dne 18. listopadu 2017 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal koncert vážné hudby „Pozvání k tanci“, na kterém vystoupili žáci hudební školy Gradus ad Parnassum a jejich učitelé Jana a Filipp Subbotinovi. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Koncert zahájil ředitel hudební školy, laureát mezinárodních soutěží, ruský klavírista Filipp Subbotin, který přivítal vystupující i hosty a seznámil je s programem.

Poté Duo Eleganza ve složení Jana a Filipp Subbotinovi představilo několik kompozic tematického večera. Byly mezi nimi „Skotské tance“ A. Dvořáka a dvě skladby z baletu V. Gavrilina „Aňuta“.

Koncert pokračoval vystoupením žáků školy A. Kravčenka, A. Subbotinové, D. Pšeničného, V. Russkich, V. Iljinové, N. Žukovové, V. Narodytské, M. Milčene a A. Bogoslavské.

Nejmladší žák školy A. Kravčenko zahrál „Píseň kocoura Leopolda“. S různými skladbami a písněmi vystoupili i jeho starší spolužáci.

Na závěr večera Filipp Subbotin zahrál „Tři tance“ V. Gavrilina.

Koncert proběhl v přátelské atmosféře. Diváci, mezi nimiž byli především rodiče a přátelé mladých hudebníků, bouřlivým potleskem podporovali každé vystoupení.

Na akci bylo přítomno asi 40 lidí z řad ruských krajanů a Čechů.

 

Tento článek je dostupný v: Russian