Den otevřených dveří v Kurzech ruského jazyka při RSVK v Praze

Den otevřených dveří v Kurzech ruského jazyka při RSVK v Praze

Dne 28. února 2017 Ruské středisko vědy a kultury v Praze navštívili studenti a učitelé Obchodní akademie Dušní. Bylo to 25 mladých lidí, kteří studují ruský jazyk již dva roky a dvě učitelky ruského jazyka.

Při prohlídce Velkého sálu se návštěvníci seznámili s programem akcí, jež mohou v RSVK navštívit tento měsíc a získali informace o soutěži „Ars poetika. Puškinův památník“, které se účastní jejich vrstevníci z celého Česka.

Poté hosté zašli do knihovny, kde jim byly předvedeny knižní novinky a knihovnice jim pověděla o tom, jak se stát čtenářem knihovny.

V Křišťálovém sále RSVK studenti a učitelé zhlédli výstavu „U počátků ruské secese“, která zde byla nedávno zahájena. Zvlášť je upoutaly ilustrace k pohádce „Děda Mráz“, kterou dobře znají díky populární filmové pohádce „Mrazík“.

Ve středisku kolektivního přístupu v Kurzech ruského jazyka při RSVK v Praze byla pro hosty organizována vyučovací hodina. Studenti, kteří na hodinách ruštiny v akademii probírají téma „Pamětihodnosti Ruska. Moskva a Petrohrad“, absolvovali virtuální exkurzi po těchto městech pomocí studijních filmů „Hlavní město Ruska“ a „Procházky po Petrohradu“.

Den otevřených dveří v Kurzech ruského jazyka při RSVK v Praze byl pro studenty a jejich doprovod velmi poučný a zajímavý.

Tento článek je dostupný v: Russian