Koncert „Pohádkové putování“ z cyklu „Klasika pro děti“ v RSVK v Praze

Koncert „Pohádkové putování“ z cyklu „Klasika pro děti“ v RSVK v Praze

Dne 18. února 2017 se v Křišťálovém sále RSVK v Praze uskutečnil v rámci cyklu „Klasika pro děti“ koncert „Pohádkové putování“. Na koncertě vystoupili žáci české hudební školy „Gradus ad Parnassum“ při RSVK v Praze a duet „DUO Eleganza“ Jany a Filippa Subbotinových. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Na počátku ruský klavírista a učitel školy Filipp Subbotin sdělil, že hlavním tématem koncertu bude pohádka o krásné princezně, odvážném princi, zlých kouzlech a přátelských trpaslících. Každá z předváděných kompozic bude spojena s pohádkovými postavami či bude vytvářet atmosféru pohádkových příběhů.

Koncertní program zahájilo duo Jany a Filippa Subbotinových. V podání hudebníků zazněl „Valčík Popelky a prince“ a „Tanec Kocoura v botách“ S. Slonimského a rovněž kompozice ze suity norského skladatele E. Griega podle hry H. Ibsena „Peer Gynt“.

Poté vystoupili žáci školy s ruskými, českými a francouzskými písněmi a skladbami známých skladatelů.

Filipp Subbotin zahrál několik skladeb uznávaných skladatelů včetně „Pochodu dřevěných vojáčků“ P. Čajkovského. Role vojáčků se v malé inscenaci zhostili žáci hudební školy.

Na závěr Jana a Filipp Subbotinovi zahráli tři „Španělské tance“ M. Moškovského.

Tento článek je dostupný v: Russian