Koncert finalistů IV. mezinárodní soutěže vokalistů Vissi D´Arte 2016 v RSVK v Praze

Koncert finalistů IV. mezinárodní soutěže vokalistů Vissi D´Arte 2016 v RSVK v Praze

Dne 25. června 2016 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert finalistů IV. mezinárodní soutěže vokalistů Vissi D´Arte 2016 Ilony Pavlovové (soprán) a Alexeje Klepcina (baryton). Klavírní doprovod – profesor Plzeňské konzervatoře a klavírista Maxim Averkijev. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Večer uváděla profesorka Mezinárodní konzervatoře Praha Tachira Menaždinovová, která představila umělce a program koncertu. Zdůraznila, že dnešní vystoupení je důležitou přípravnou etapou k soutěžnímu programu dalšího festivalu Vissi D´Arte.

Alexej Klepcin zahájil koncert skladbou „Ombra mai fu“ F. Hendela. Dále v jeho podání zazněly árie Oněgina ze stejnojmenné opery a Jeleckého z opery „Piková dáma“ P. Čajkovského, árie Bolkonského z opery „Vojna a mír“ S. Prokofjeva, árie Mistera X z operety „Cirkusová princezna“ I. Kalmana.

Poté následovala v podání Ilony Pavlovové árie Neddy z opery Komedianti R. Leoncavallo, Manon z opery Manon J. Masseneta a jiné.  Poprvé pro diváky zazpívala árii Violetty z opery La Traviata. Její vystoupení se divákům velmi líbilo.

Diváci byli potěšeni duety Dona Giovanniho a Zerliny z opery Don Giovanni a Silvia a Neddy z opery Komedianti, jež zazněly v podání pěvců.

Po koncertě hosté RSVK měli možnost pobesedovat s umělci. Diváci sdělovali své dojmy z koncertu a děkovali za krásná vystoupení.

Tento článek je dostupný v: Russian