Koncert u příležitosti konce školního roku taneční školy „Benefit Dance“ v RSVK v Praze

Koncert u příležitosti konce školního roku taneční školy  „Benefit Dance“ v RSVK v Praze

Dne 10. června 2016 se ve Velkém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze konal u příležitosti konce školního roku koncert Školy klasického a moderního baletu „Benefit Dance“ pod vedením Tatiany Sadovych. Akce byla připravena za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Škola klasického a moderního baletu „Benefit Dance“ byla založena v roce 2008. V současnosti ji navštěvuje více než 45 žáků ve věku 2,5 – 15 let. Vyučování probíhá v několika žánrech – balet, rytmika, klasický tanec, tanec s prvky gymnastiky a džez. Základem výuky školy je však klasická choreografie – škola ruského baletu.

Program koncertu na závěr školního roku se skládal ze dvou částí. První část byla zahájena vystoupením starších žáků, kteří zatančili „Mazurku“. Poté následovaly „Španělský tanec“, „Čínský tanec“ z baletu „Louskáček“, „Tanec Víly stříbra“ z baletu „Šípková Růženka“ a mnohé jiné. Pro některé účastníky bylo vystoupení debutem. Jedním z dojímavých okamžiků bylo vystoupení žákyň nejmladší skupiny (4-6 let), jež zatančily „Tanec malých labutí“. Jejich vystoupení diváci odměnili srdečným potleskem. První část programu byla ukončena dynamickým tancem „Tarantella“.

Druhá část koncertu se většinou skládala z moderních tanců. Žáci mimo jiné předvedli tanec-pantomimu „Město Naděje“. Koncert byl ukončen rytmickým tancem v žánru afrického džezu.

Účastníci koncertu ukázali své vynikající taneční umění. Rodiče a pedagogové poblahopřáli všem ke zdařilému vystoupení, popřáli jim hodně tvůrčích úspěchů. Poté jim předali diplomy a dárky na památku.

Akci navštívilo více než 200 hostů – především rodičů a přátel vystupujících a rovněž jejich učitelé.

Jako součást koncertu se ve foyeru uskutečnila výstava – soutěž dětských kreseb „Tanec léta“.

Tento článek je dostupný v: Russian