Výjezdní hodina ruského jazyka pro české studenty

Výjezdní hodina ruského jazyka  pro české studenty

Dne 22. dubna 2016 se uskutečnila výjezdní hodina ruského jazyka a konzultace pro studenty obchodního učiliště v Neveklově, ve kterém již mnoho let přetrvává tradice výuky ruského jazyka. Na setkání bylo přítomno okolo 20 studentů. Akce byla připravena učitelkou Kurzů ruského jazyka při RSVK v Praze.

Vedoucí kurzů ruského jazyka J. Zubkovskaja organizovala prezentaci činnosti Ruského střediska vědy a kultury v Praze a Kurzů ruského jazyka při RSVK v Praze.

Dala rovněž konzultaci o možnosti složení zkoušky z ruského jazyka pro získání mezinárodního osvědčení úrovní B1-C1, která velmi studenty zaujala. V rámci konzultace studenti 3. a 4. ročníku mohli vyzkoušet své síly a prověřit si své znalosti ruského jazyka. Byla pro ně organizována zkušební zkouška na úrovni A2, B1 a C1. Během dvou hodin mladí lidé vyplňovali testy a nyní netrpělivě čekají na výsledky.

Poté se rozpoutala diskuse, během které studenti zadali mnoho otázek. Většina studentů učiliště se chystá pokračovat ve studiu na vysokých školách v Praze a chtěli by pokračovat ve studiu ruského jazyka.

Podobné akce mají velký význam pro popularizaci ruského jazyka a zvýšení zájmu o jeho studium mezi mladými lidmi.

Tento článek je dostupný v: Russian