Koncert na počest 260. výročí narození W. A. Mozarta

Koncert na počest  260. výročí narození W. A. Mozarta

Dne 6. února 2016 se v Ruském středisku vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert k 260. výročí narození velkého rakouského skladatele Wolfganga Amadea Mozarta. Akce byla organizována hudební školou „Gradus ad Parnassum“ za podpory Zastupitelství Rossotrudničestva v ČR.

Vedoucí hudební školy, známý ruský klavírista Filipp Subbotin pověděl hostům RSVK o rozsáhlé tvorbě velkého skladatele, poblahopřál jim k 260. výročí jeho narození a popřál dobrou náladu všem přítomným.

Na začátku koncertu Filipp Subbotin zahrál osobité dílo skladatele Sonátu c moll.

Poté vystoupili žáci klavírní školy „Gradus ad Parnassum“ při RSVK v Praze Líza Karasjovová, Polina Istominová, Nikol Žukovová aj. Hostem večera byl student Pražské konzervatoře Nikita Kornijenkov. Koncert byl ukončen tradičním vystoupením Dua Eleganza – Jany a Filippa Subbotinových, kteří zahráli skladby Wolfganga Amadea Mozarta, Leopolda Mozarta, Mucio Clementi, Dmitrije Kabalevského, Emila Gradeckého a jiných skladatelů.

Na koncertě bylo přítomno okolo 40 hostů z řad ruských krajanů a českých občanů. Každé vystoupení diváci odměnili dlouhým potleskem.

Tento článek je dostupný v: Russian