Koncert laureáta mezinárodní soutěže vokalistů Vissi d´Arte Antona Varencova v RSVK v Praze

Koncert laureáta  mezinárodní soutěže vokalistů Vissi d´Arte Antona Varencova v RSVK v Praze

Dne 15. ledna 2016 se v Křišťálovém sále Ruského střediska vědy a kultury v Praze uskutečnil koncert laureáta mezinárodní soutěže vokalistů v Praze Vissi d´Arte, sólisty Moskevského akademického dětského hudebního divadla N. Sac Antona Varencova (baryton). Akce byla připravena Zastupitelstvím Rossotrudničestva v ČR.

Akci zahájila profesorka Mezinárodní pražské konzervatoře Tachira Menaždinovová, která divákům umělce představila. Na koncertě rovněž vystoupila mladá pěvkyně Ilona Pavlovová (soprán). Hudební doprovod zabezpečili S. Melnikovová a I. Carev.

Na programu byly skladby N. Rimského-Korsakova, P. Čajkovského, S. Rachmaninova , G. Sviridova, F. Schuberta a A. Dvořáka. Diváci si vyslechli árie Evžena Oněgina, Doriny a Aleko a rovněž romance N. Rimského-Korsakova, P. Čajkovského a S. Rachmaninova.

Diváci zvlášť ocenili árii Mariny z opery Dimitrij A. Dvořáka v podání Ilony Pavlovové a romance G. Sviridova z cyklu „Petěrburg“. Procítěné podání Antona Varencova nikoho nenechalo lhostejným. Koncert byl zakončen překrásným duetem Antona Varencova a Ilony Pavlovové.

Na koncertě bylo přítomno okolo 40 diváků z řad ruských krajanů a českých občanů.

Tento článek je dostupný v: Russian